Siirry sisältöön

Kuntoutuskeskukseen voi saapua taksilla, julkisilla kulkuvälineillä tai omalla autolla. Kuntoutusjaksosi aikana myös sukulaiset ja ystävät ovat tervetulleita vierailemaan luonasi.

Kela maksaa sairaudesta tai Kelan kuntoutuksen vuoksi aiheutuneista matkakustannuksista korvausta siltä osin, kuin ne ylittävät omavastuuosuuden yhteen suuntaan tehdyltä matkalta. Matkat korvataan halvimman matkustustavan mukaan.

Jos joudut käyttämään erikoiskulkuneuvoa, invataksia, omaa autoa tai ambulanssia, liitä hakemukseen selvitys muun kuin halvimman kulkuneuvon tarpeellisuudesta. Tällainen voi olla esimerkiksi lääkärin tai hoitopaikan todistus tai oma selvitys esimerkiksi poikkeuksellisista liikenneolosuhteista.

Jos vakuutusyhtiö maksaa kuntoutuksesi, selvitä matkakorvaukset vakuutusyhtiösi kanssa.

Kuntoutuskeskus Synapsian etuoven lähettyviltä löytyy useita invapysäköintipaikkoja omalla autolla saapuville. Tarvittaessa infopisteestä voi pyytää pysäköintilupaa.

Majoittautuminen

Saavuthan kuntoutuskeskukseen kutsukirjeessä mainittuun aikaan. Neuvonnasta saat kulkuluvan, jota tarvitset liikkuessasi kuntoutuskeskuksessa.

Huoneet ovat yhden tai kahden hengen huoneita, joissa on omat wc- ja suihkutilat. Huoneissa on lukolliset laatikot henkilökohtaisten tavaroiden säilyttämiseen.

Ohjeita kuntoutusjaksolle

Kuntoutusjaksot toteutetaan yhtäjaksoisesti, ja ne kestävät myös viikonlopun yli. Sunnuntait ovat pääsääntöisesti lepoa ja virkistystä varten.

Kuntoutukseen kuuluu täysihoito. Ateriamme ovat runsaskuituisia, vähärasvaisia ja vähäsuolaisia. Huomioimme erityisruokavaliot, joten ilmoitathan ruoka-allergioista ja erityistarpeista etukäteen.

Tarjoamme tarvittaessa ympärivuorokautisen avustamisen päivittäisissä toimissa, kuten peseytymisessä, pukeutumisessa, ruokailussa, wc-käynneissä ja hoitotoimenpiteissä.

Kuntoutusjakso päättyy viimeisenä kuntoutuspäivänä kello 16 mennessä.

Vierailijat

Läheisesi ja ystäväsi ovat tervetulleita vierailemaan luonasi kuntoutuksen aikana. Halutessaan he voivat ruokailla kuntoutuskeskuksessa omalla kustannuksellaan.

Vierailuajat ovat joustavat, mutta toivomme, että vierailut sovitaan kuntoutusohjelman ulkopuolisena aikana. Suurin osa kuntoutustoiminnasta ajoittuu kello 7–17 väliselle ajalle.

Toivomme, että vierailijat poistuvat kello 21 mennessä. Kello 20 jälkeen vierailijoiden kanssa oleskellaan mieluiten ala-aulassa, että kuntoutuskeskuksen toiminta saa rauhoittua iltaa kohden.

Vakuutusturva

Kuntoutuskeskuksella on lakisääteinen potilasvahinkovakuutus ja toiminnan vastuuvakuutus. Vakuutus kattaa kuntoutujalle aiheutuvat vahingot kuntoutuksen aikana, mikäli ne liittyvät välittömästi hoitoon ja kuntoutukseen.

Vakuutusturva ei kuitenkaan korvaa vahinkoja, joissa ei ole kuntoutuskeskuksen tuottamusta. Kuntoutuskeskuksella ei ole kuntoutujille erillistä vapaa-ajan tapaturmavakuutusta.

Sairastuminen

Mikäli sairastut kuntoutuksen aikana, avustamme ja ohjaamme tarvittavaan hoitoon. Vastaat itse sairastumiseen liittyvistä mahdollisista kustannuksista.

Tietoa palveluista

Kun olet tulossa kuntoutukseen, saat näistä oppaista tarpeellista tietoa kuntoutuskeskustemme palveluista.

Kuntoutuksen valtakunnallinen asiakaspalvelu
Nordenskiöldinkatu 18 B, 00250 Helsinki
ma-su klo 8-21 | juhannuksen poikkeusaukioloajat: pe 21.6. klo 7-15, la 22.6. klo 7-15, su 23.6. klo 7-18